Известие

Collapse
No announcement yet.

156 - 2.5

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 - 2.5

прочетох няколко неща за 2.5 в този форум .. имаше както негативни така и позитивни коментари ... наясно съм че ще харчи много също така съм наясно че данъците са по големшки , така и за консумативите ... познат предлага колата си за 2500лв. (смяна масло ремъци на време и всичко което е тръгнало да се чупи или не работи ) той твърди че е бил ударен (подпрян) и затова са сменени 2-те врати и калника но ме притеснява дали не е усукано нещо по купето или окачването макар случката да е била отдавна... не съм сигурен че всичко е вярно де
    та след като се повозих ме хвана вируса и немога да го излекувам .. намислил съм да я купувам и бих искал да знам дали щее задължително 1 диагностика .. и за какво да се оглеждам за да не ми прави после проблеми
    П.с става ли за газ тази кола защото с данъците ще се справям но не съм сигурен за зареждането ежедневно .. ( 50 км на ден мин. )

Отиваш на оглед и на реглаж на преден и заден мост.Ако има нещо ще излезе.Това за посукване на шасито.Виж гумите дали са еднакво износени, като караш дърпа ли на някъде, волана трябва да е центриран и да върви направо.Покарай след него да видиш задницата бяга ли нанякъде.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

благодаря за отговора .. друго което да оглеждам ? ... което по нататък би било фатално тоест нещо по мотора ? или електрониката ?

Comment

бягай далече от тая кола. не ти трябва
        JTD 105+

Comment

:д стига бе човек .. добре да приемем че ше бягам от тая кола обоснови се :д

Comment

Огледай колата ако ти хареса и няма нищо фрапиращо я вземай.. Някой хора просто си говорят да се намират на дума Да ти премерят компресията на цилиндрите и окачването ако е на ред няма да имаш ядове.
            Alfa Romeo 156 1.8 TS 98г.
            Alfa Romeo 156 2.4 20V 04г.

Comment

Прегледай я ако можеш в някой форумен сервиз, ако е ок взимай.Аз съм с 3.2v6 и съм доволен,за газ няма да имаш проблеми само обслужването е малко по-скъпичко,та с обслужване и газ може да стъпи около 5000.

Comment

благодаря се пак ме притеснява разхода дали ще примре ако и сложа газ -,-

---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

мерси .. но пича каза че я е обслужил .. наскоро беше правил и скоростите

Comment

Бее....тва с обслужването ще го повярвам само ако в сервиза дето го обслужват ми изкарат историята на колата.Ти смени маслото ремъци ролки ти е мирна главата после.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от nioks Покажи съобщение
                    благодаря се пак ме притеснява разхода дали ще примре ако и сложа газ -,-

---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

мерси .. но пича каза че я е обслужил .. наскоро беше правил и скоростите
                    значи сложат ли ти газ там където разбират от това което правят и ти я настроят като хората няма да усетиш разлика вярвай .. някъде бях чел , че на големите мотори мощността на газ спада с 1-2% дали е вярно не знам но съдя по 2.0 ТС дето карам и разлика не намирам ..
                    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Ако е читава няма да сбъркаш. Мотора има уникален звук и върви прилично. Приготви се за разход от порядъка на 19-20 през зимата. Като си на газ не мисля, че е болка за умиране. Запее ли шестака няма да усетиш кога усмивката се е появила на лицето ти.
                      www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от nioks Покажи съобщение
                        прочетох няколко неща за 2.5 в този форум .. имаше както негативни така и позитивни коментари ... наясно съм че ще харчи много също така съм наясно че данъците са по големшки , така и за консумативите ... познат предлага колата си за 2500лв. (смяна масло ремъци на време и всичко което е тръгнало да се чупи или не работи ) той твърди че е бил ударен (подпрян) и затова са сменени 2-те врати и калника но ме притеснява дали не е усукано нещо по купето или окачването макар случката да е била отдавна... не съм сигурен че всичко е вярно де
                        та след като се повозих ме хвана вируса и немога да го излекувам .. намислил съм да я купувам и бих искал да знам дали щее задължително 1 диагностика .. и за какво да се оглеждам за да не ми прави после проблеми
                        П.с става ли за газ тази кола защото с данъците ще се справям но не съм сигурен за зареждането ежедневно .. ( 50 км на ден мин. )
                        Напомпваш 4-те гуми на 2.5 бара. Качваш се на колата и караш на равен и възможно най-хоризонтален път. Пускаш волана и гледаш дали ти бяга на някоя от страните. Ако е усукано купето ще ти тръгне в една от посоките.
                        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Тоя тест не е много достоверен. След смяна на зимните с летните гуми почна да ми дърпа на ляво.

Comment

Не само това, но при големите двигетли, без ку2 диференциал си има леко изразен пауър стиир. Не знам дали при 2.5 се усеща, но при мен с три и двето - да.
                            '05 166 V6
                            '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                              Тоя тест не е много достоверен. След смяна на зимните с летните гуми почна да ми дърпа на ляво.
                              Здачи не са ти балансирани гумите, прее*ал се е реглажа или налягането на гумите е различно. Или и трите изброени накуп. Напомпай гумите с азот и виж как ще е.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                              X